5xESH

Fotol: B Captain Norman ja Gunnar Klettenberg Ruilas, foto Celin Lannusalu.

Kirjutada eesti sporthobuste edust Eestis pole enam suurt mõtet, sest rahvusvahelist edugi on nii, et see kipub mõnikord tähelepanuta jääma. Möödunud pühapäeval, 2. juunil Ruilas hüppasid ESH hobused siiski jälle selliselt, et andsid põhjust selle loo mõistatuslikuks pealkirjaks.
Kaksik- või kolmikvõite on varemgi olnud, aga viisikvõitu küll ei mäleta. Võistlus oli ju küllaltki kaalukas – 140cm Ruila Grand Prix Alexela auhindadele ja stardis oli Eesti paremik. Paremiku paremikuks osutusid seekord eesti sporthobused – 1. B CAPTAIN NORMAN (ratsanik Gunnar Klettenberg); 2. ALFONS RA (Rein Pill); 3. PING PONG V (Paul Argus); 4. TRAFFIC (Gunnar Klettenberg), 5. V CARLOS (Urmas Raag). Startis 22 hobust, neist 10 olid eesti sporthobused, kes said viis auhinnalist kohta kuuest.
Kes võivad rahul olla? Kõigepealt muidugi Gunnar Klettenberg, kes nö avastas B Captain Normani ja kasvatas ise Trafficu. Rein Pilli ja Julia Katoki ühist rõõmu Alfons Ra üle oleme palju näinud. Paul Argus andis Ping Pongile tagasi usalduse hüpata puhtalt ja kiirelt, tema teine õnnestunult valitud hobune Jay-Z-Bee seekord nii suurel kiirusel ei õnnestunud, aga tegi vähemalt ümberhüpete paremuselt kolmanda aja.

Ping Pong V ja Paul Argus Ruilas. Foto Celin Lannusalu

Kasvatajaid meeles pidades oli peale Klettenbergi kahe hea hobusega pildil perekond Normann – Margo Normann B Captain Normanni kasvatajana ja Mall Normann Little Johni kasvatajana. Aretuslikult tõestas end jälle A Pikachu de Muze’i pärand: ta oli B Captain Normani emaisa, Ping Pong V isaisa, Piccolina isa, kokku tema osalus 1/4+1/4+1/2. Eestis asunud täkkudest olid veel Spartacus Stannuse isa, Wodan Van Damme isa, Terror Trafficu isa, Bolero ex Cayman B Captain Normani isa. Ka Palladium pole ununenud: ta oli Trafficu emaisa ja Alfons Ra emaisaisa, seega esindatus ¼+1/8.

Lisa järjehoidja sellele postitusele