Järelülevaatused

Aretusaasta veel kestab ja jõudluskontrollist on läbi käinud vähe hobuseid. Ülevaatused annavad omanikule pildi oma hobuste tasemest, nende võimetest ja vigadest, meie aretusühingule aga hindamatu andmebaasi meie üldisest arengust, et analüüsida ja teha järeldusi. Ja ärgem unustagem, et järgmise aasta aretustoetus oleneb palju hinnatud hobuste arvust. Nüüd pärast finaali on JÄRELÜLEVAATUSTE AEG
Need järelülevaatused võivad olla:
A-ülevaatused, kus hinnatakse kõiki hobuse omadusi samuti nagu enne finaali ja hinded on võrreldavad eelnenud suuremate ülevaatuste omadega. Hinnatakse 10 tunnust, nende hulgas ka galopp, hüppe võimsus, hüppe tehnika. Komisjonis on vähemalt kaks alalise hindekomisjoni liiget (Kollom, Koppel, Nilk), hinded avaldatakse kodulehel ja andmebaasis
B-ülevaatustel hinnatakse 7 tunnust (tüüp, kehaehitus, esijalad, tagajalad, samm, traav, käitumine) ja hindajaid on reeglina üks. Tulemused salvestatakse andmebaasis, kodulehel ei avaldata.
Lineaarse hindamise ülevaatustel saavad omanikud detailse kirjelduse oma hobusest rohkem kui 30 punktis. Märade protokolle ei avalikustata, täkkude protokollid on avalikud ainult tunnustatud täkkudel. Paralleelselt pannakse ka hinded nagu B-ülevaatusel. Lineaarse hindamise (kirjeldamise) ühtluse kindlustamiseks teostab seda ainult Kristi-Liis Koppel.
PALUME TEATADA OMA HUVIST JA SOOVIST, MILLIST ÜLEVAATUST OMA ÕUELE OOTATE, MILLAL SEE VÕIKS OLLA; JA B-ÜLEVAATUSTEKS TEATAGE KA, KEDA VÕIMALIKEST HINDAJATEST SOOVITE KUTSUDA. HINDAJATENA AKTSEPTEERIME KÕIKI LÄHIAASTATEL HINDAMISEL OSALENUID (Astra Nilk, Kristi-Liis Koppel, Raigo Kollom, Peeter Viiard, Andres Trei, Reilika Leon).
VÕIMALUSE KORRAL TEHAKSE OSALENUD HOBUSTEST FOTOD

Lisa järjehoidja sellele postitusele