Noorhobuste MM – i toetusmeede 2023

17. mail toimus ESHKS juhatuse koosolek kus muuhulgas arutati seda kuidas toetada sel aastal noorhobuste MM – le suunduvaid võistluspaare.
Otsustati toetada järgmiste meetmete kaudu:

  • Ettevalmistuse toetus: toetame ettevalmistavatel võistlustel osalemist kompenseerides stardimaksu ja transporti kuludokumentide alusel kokku kuni 1000 eurot. Toetus makstakse välja tagantjärele ja ainult MM-il reaalselt osaleva noorhobuse omanikule.

Koolisõidus kompenseerime: rahvusvaheliste kvalifikatsiooniks vajalike võistluste kulusid.

Kolmevõistluses kompenseerime: rahvusvaheliste kvalifikatsiooniks vajalike võistluste kulusid.

Takistussõidus kompenseerime:

6 – ja 7 – aastastel hobustel: noorhobuste MM – i tasemel (kõrgustel) rahvusvaheliste võistluste kulusid

5-aastastel hobustel: rahvuslike ja rahvusvaheliste võistluste kulusid. Rahvusvahelised võistlused vastavalt 5-aastasele hobusele lubatud kõrgustel. Rahvuslikud võistlused vähemalt noorhobuste MM – i  kvalifikatsioonsõitude kõrgusel.

ESHKS võtab endale õiguse toetada vaid parimaid ja silmapaistvamaid ja õiguse otsustada kas MM – tehtud stardid on olnud piisavalt edukad, et saada ettevalmistamise toetust. Kui võistluspaar jõuab finaali ESHKS poolt ettenähtud kriteeriumide järgi tehtud ettevalmistuseta siis hüvitatakse tema ettevalmistus siiski samadel tingimustel.

  • Stardimaksu toetus: stardimaksu toetatakse kui noorhobuste MM-le minev paar kasutab ESHKS poolt antud ESHKS sümboolikaga varustust (hobusele valtrap, kõrvad; ratsanikule klubijope ja nokamüts) ja kasutab seda ka sots. meedia kajastustes. Stardimaksu ulatuses makstakse toetus tagantjärele, hobuse omanikule kuludokumendi alusel kui tingimusi on täidetud.
  • Tulemuse preemia: premeerida noorhobuste MM-l finaali jõudmist summaga 1500 € ja esikuuikusse jõudmist summaga 3000 €. Kolmevõistlusel puudub eraldi finaal, seega loetakse finaali pääsemise vääriliseks kuulumist 50 % lõpetajate hulka.

Kvalifitseeruvad võistluspaarid, kus hobuse omanik on Eesti kodanik või Eestis registreeritud äriühing, ESHKS liige ja hobune sündinud ESH/ERP tõuraamatus.

Palume kõigil võistluspaaridel, kellel on noorhobuste MM käesoleval aastal võistlusplaanidesse pandud endast märku anda info@estsporthorse.ee

Lisa järjehoidja sellele postitusele