TIHS noorhobuste rahvuslik parkuur

Ka tänavu toimus Tallinn Horse Show raames 07.10.2023 rahvuslik noorhobuste sõit PRIX de ESHKS. Seekord oli formaadiks Handicap 110/120 cm, art. 274.2, „Special” kahefaasiline. Osalema kutsuti kakskümmend 5- ja 6-aastast hobust ESHKS kutsete alusel. Kutsumise aluseks oli noorhobuste tšempionaadi pingerida, kutsuti 25 % importhobuseid ja 75 % ESH hobuseid.

Laupäeva lõunal asus  võistlustulle 19 noort hobust.
Võistluse esimesel poolel olid mitu importhobust teinud juba puhtad ja nobedad sõidud, kui õnneks tegi üsna viimaste seas startinud Mirell Luts kiireima sõidu Luunja Stud´kasvatatud 5- aastase eesti sporthobuse märaga CHARISMA (CELENT ESQUI – VIGO D`ARSOUILLES). Kindlasti andis ratsanikule eelise see, et rada oli juba teise hobusega korra läbitud ning ka see, et hobune oli saanud korraliku “melu – treeningu” noorhobuste MM – l Lanakenis. Aga pole esimene kord kui Luunja meeskond päästab eesti sporthobuste au – tuleb meelde kui ESHKS esimest korda 2019. aastal TIHS – il osales, nii oma messiboksiga kui ka toetades rahvusvahelist noorhobuste 130/135 parkuuri, mille ülipõnevatel ümberhüpetel viimasena startinud Urmas Raag ja Ventisette lõpetasid raja vigadeta ja ületasid finišijoone 0,7 sekundit kiiremini, kui eelnevalt liidripositsiooni hoidnud leedukas.

Teise koha saavutas ESHKS sõidus Catlin Vatsel hobusel New Holland VDL (KWPN) ning kolmanda Piret Ervald hobusel Sissi Van de Maltahoeve (BWP)

Palju õnne kõikidele võitjatele!

Tulemused: https://online.equipe.com/shows/58246
Live: https://www.youtube.com/watch?v=4aEqSlmO-HI

Lisa järjehoidja sellele postitusele