ESHKS noorhobuste koolisõidusarja parimad – Royal Prince Charming, Kaliber DP ja Norma von Seeder.

Möödunud nädalavahetusel jõudis finishisse  kolmandat aastat peetud noorte hobuste koolisõidusari, mis sai ellukutsutud eesmärgiga arendada meie koolisõiduhobuste järelkasvu andes sportlastele võimaluse pakkuda oma hobustele võistluskogemust noorhobustele mõeldud kollegiaalse hindamisega skeemides.

Pallase tallides peeti XI osavõistlus, mille tulemus andis osalejale punkte juurde koefitsendiga 1.3.
4. – aastaste hobuste vanuseklassis võttis sarjast usinalt osa ja teenis sellega parima tiitli eesti sporthobune ROYAL PRINCE CHARMING (ruun, i. ROYAL FLOGGENSEE, ei. PREMIAL) – ratsanik, aretaja ja omanik Marii-Heleen Raidmets. Kohtunikud Anzelique Maasik ja Külli Roosileht kirjeldasid hobust kui “kaunite allüüridega ja koostööaldist”, kes võiks tulevikus leida veidi stabiilsema kontakti ja arendada tasakaalu. Hobusel on maadhaarav galopp, kus võiks olla pisut rohkem hüpet; korrapärane ja lennukas, pööretes veel pisut tasakaalu kaotav traav ning maadhaarav, lõdvestunud ja korrapärane samm.

ROYAL PRINCE CHARMING ja tema ratsanik, aretaja ja omanik Marii-Heleen Raidmets

II koha saavutas selle vanuseklassi üldarvestuses 3. etapil osalenud HADES VON SEEDER (ESH täkk, i. HENNESSYei. RHODIUM) kelle kasvatajaks ja omanikuks on Seeder Agri Oü ning III koha esh mära DONNA VICTORIA ( i. BLUE HORS DON SCHUFRO, ei. HESLEGARDS WELTMEISTER), kelle ratsanikuks ja omanikuks on Kenry Kikkas ning kasvatajaks on Liivaku Tallid Oü.

DONNA VICTORIA ja ratsanik ning omanik Kenry Kikkas

5. – aastaste hobuste parimaks osutus 4. etapil osalenud KWPN tõugu ruun KALIBER DP (i. TOTO JR, e.i. OLIVI). Hobuse omaniku ja ratsaniku Riin Ingre Saare vigastuse tõttu esitas Pallase XI etapil hobust Marii-Heleen Raidmets. Ratsaniku ja hobuse lühike koostöö võis olla põhjuseks miks kohtunikud nägid paari esituses mõningast pinget ja hobune oli kohati eest lühike, ent jättis siiski väga koostöö alti ja kuuleka mulje. Hobusel on väga kvaliteetne samm, korrapärased galopp ja traav, kus võiks olla veel natuke rohkem lennukust.

KALIBER DP ja Marii-Heleen Raidmets

II koha saavutas üldarvestuses KAISER NERO VL (Eestis sündinud KWPN ruun, i. NEGRO, ei. FIDERMARK), kelle esitajaks ja omanikuks on Gerlin Petmanson ning kasvatajaks Linnea Pärnaste-Virve ning III koha TAURYA DE FORTUNA (ESH mära, i.TOLEGRO, ei. FLORENCIO) kasvataja ja omanik Aldi Alev, esitajaks Kirsika Neimla.

KAISER NERO VL ja Gerlin Petmanson
TAURYA DE FORTUNA ja Kirsika Neimla.

6. aastaste klassi üldvõitja NORMA VON SEEDER (esh, mära, i. NEGRO, ei. MIDT- WEST IBI- LIGHT, kasvataja Seeder Horses Oü) ja tema ratsaniku Dina Ellermanni etteastet me kahjuks Pallase XI etapil nautida ei saanud. Küll aga esines väga lennukalt teine 6. aastaste klassi osaleja – DONNA LUCIA (ESH mära, i. BLUE HORS DON SCHUFRO, ei. HESLEGARDS LOUIS, kasvataja Liivaku Tallid Oü ja omanik Anglestar Oü) samuti Dina Ellermanni esituses.

DONNA LUCIA ja Dina Ellermann

Täname südamest sarja toetajaid – Piira tallide ja Kurtna tallide omanikke, kes kogu hingest elavad kaasa Eesti koolisõidu ja noorte hobuste arendamisele.

 

Lisa järjehoidja sellele postitusele